Paperitonta luksusta taloushallintoon

Sähköinen taloushallinto säästää aikaa

Mitä on sähköinen taloushallinto?

Vaikka sähköisen taloushallinnon ydin ehkä onkin verkkolasku, sähköinen taloushallinto on nykyään paljon enemmän. Se on enemmän kuin sähköpostilla lähetetyt myyntilaskut, verkkopankista noudetut tiliotteet, kirjanpitoaineiston tallentaminen arkistoon ja sähköisesti lähetetyt viranomaisilmoitukset. Toimiva ohjelmisto kokoaa koko taloushallinnon yhteen pilvipalveluun.

Listasimme kuusi suurinta hyötyä, mitä taloushallinnon sähköistäminen pilveen tuo mukanaan
1  AJAN SÄÄSTÖ

Kahteen kertaan tehtävä työ poistuu, kun yritys ja tilitoimisto käyttävät samaa ohjelmaa. Kirjanpitäjälle ei enää lähetetä paksuja kirjekuoria täynnä laskuja ja kuitteja. Laskut tupsahtavat ohjelmaan sähköisiä reittejä pitkin ja valmiiksi laadittu myyntilasku on mennyt samalla myös kirjanpitoon. Ostoskuitit skannataan ohjelmaan mobiilisovelluksen avulla. Omat matka- ja kululaskut on myös kätevintä laatia suoraan ohjelmaan. Pilvipalvelun käyttö on parhaimmillaan helppoa ja loogista.

Kuittien tallennus mobiilisovelluksella - missä vain milloin vain
Kuittien tallennus mobiilisovelluksella – missä vain, milloin vain (www.procountor.com)
2  VAPAUS

Voit hoitaa yrityksesi taloutta myös matkoilla. Pääset esimerkiksi tarkastamaan ja maksamaan laskuja tai laskemaan työntekijöillesi palkkoja missä tahansa nettiyhteyden päässä oletkin. Työsi ei ole enää toimipaikkaan sidottua.

3  KATTAVUUS

Sähköisen taloushallinnon ohjelmassa sinulla on kaikki tieto ja yrityksesi hallintoon tarvitsemasi osa-alueet koottuna yhteen paikkaan. Tiedon etsiminen yhä uudelleen on helppoa, oli kyse sitten osto- tai myyntilaskusta, palkkalaskelmasta tai raportin luvuista.

4  TEHOKKUUS

Sähköisessä taloushallinnossa sinulla on käytössäsi verkkolasku sekä myynti- että ostopuolella. Verkkolasku on kaikista kannattavin tapa lähettää ja vastaanottaa laskuja. Verkkolaskun konekielisen muodon vuoksi virheiden mahdollisuus on muihin laskutustapoihin verrattuna pienin. Verkkolaskut saapuvat vastaanottajalle nopeasti.

Sähköisiä myyntilaskuja on ilo laatia ja vaivatonta lähettää. Kun käytössäsi ovat myös sähköiset maksumuistutukset ja perintään siirto, myyntisaatavien kotouttaminen tehostuu entisestään.

5  AJANTASAISUUS

Sähköinen taloushallinto on lähes reaaliaikaista. Konekieliset laskut ja tiliotteet muodostavat kirjanpitoa automaattisesti taustalleen. Talouspäällikön ja/tai kirjanpitäjän tehtäviin kuuluu valvoa ja tarkistaa tietojen oikeellisuutta ohjelmassa. Saat otettua ohjelmasta ajantasaiset raportit milloin vain itse.

6  MAHTUU PIENEEN TILAAN

Paperiton taloushallinto arkistoidaan pilveen ja se kulkee helposti mukanasi läppärillä tai mobiililaitteella. Et tarvitse kirjanpitoaineiston arkistointiin entiseen malliin paperia, mappeja ja arkistointitilaa, vaan voit käyttää tilan johonkin hyödyllisempään.

Yhteenvetona voidaankin todeta, että sähköinen taloushallinto keventää rutiineja, vähentää virheitä ja tehostaa prosesseja. Sähköinen taloushallinto on yrityksen johtamisen tärkeä apuväline mahdollistaen ajantasaiseen tietoon perustuvan johtamisen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *