Etätyö

Etätyön parhaat puolet – viisi hyvää syytä työskennellä kotoa käsin

Etätyö kotona1  ETÄTYÖ LUO TASAPAINON TYÖN, SOSIAALISEN ELÄMÄN, KOTIASKAREIDEN JA VAPAA-AJAN VÄLILLÄ

Etätyö on monille mitä parhain mahdollisuus löytää tasapaino elämän eri osa-alueiden välillä. Kun aikataulut ovat vapaasti laadittavissa päivittäin, viikoittain ja kuukausittain, on helpompi löytää jokaiselle toiminnolle sopivin mahdollinen aika. Etätyö helpottaa erityisesti perheellisen elämää ja mahdollistaa esimerkiksi vanhemman vastaanottaa lapsia koulusta. Myös kotieläimet ovat onnellisempia, kun kotiväki on enemmän paikan päällä.

 

2  SÄÄSTÄ AIKAA, RAHAA JA LUONTOA

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin joutua ajamaan pahimpaan ruuhka-aikaan työpaikalle ja ajatella samalla kuinka monta asiaa olisi jo ehtinyt siinä ajassa hoitamaan kotona. Työmatkojen väheneminen tuo selvää säästöä, varsinkin jos matkaväline on oma auto ja erityisesti, jos auto on hankittuna nimenomaan työmatka-ajoa varten. Tilanne on sama ympäristökuormituksen suhteen. Luonto kiittää yksityisautoilijoiden jäädessä kotitoimistolle töihin. Silti myös julkisen liikenteen kuluissa voi säästää pitkän pennin, sekä myös hermoja. Onnellisessa tilanteessa olet, jos voit mennä töihin pyörällä tai jalan.

 

3  LISÄÄ TEHOKKUUTTASI

Avokonttorit ovat suosittuja, pienellekin alalle saadaan mahdutettua monta työpisteellistä tehokkaita toimistotyöntekijöitä ja asiantuntijoita. Puhutaan sosiaalisen työympäristön eduista. Avokonttori on varmaan huonoin mahdollinen ympäristö supersosiaaliselle henkilölle keskittyä töihin. Mitä useampi henkilö avokonttorissa, sitä useammin työsi keskeytetään taas kerran juuri, kun olit pääsemässä vauhtiin. Turhan pitkiksi venyvät palaverit, hyvää tarkoittavat esimiehet, puheliaat työkaverit pöytäsi ääressä, kovaääniset mesoajat taustalla jne. ovat ihan kivoja juttuja, välillä. Aivot käsittelevät automaattisesti tätä kaikkea informaatiotulvaa ympärilläsi, vaikka luulisit keskittyväsi tekemääsi. Mitä enemmän ympärilläsi tapahtuu koko ajan, sitä enemmän aivot tekevät turhaa työtä. Tästä syystä ei ole ihme, että sama työmäärä rauhallisessa ympäristössä tuntuu vähemmän kuormittavalta ja energiasi riittää enempään.

 

4  VOI PAREMMIN

Kun työpäivää voi ajoittaa kotoa käsin miten parhaaksi näkee, moni sisällyttää päiväänsä enemmän liikunnallisia aktiviteetteja. Työmatkoissa voitetun ajan voi hyödyntää kuntosalilla tai juoksulenkillä. Usein kotona tulee myös syötyä terveellisemmin kuin kiireisen toimistopäivän tai asiakaskäyntien keskellä. Lisäksi tasapaino työn ja kodin välillä vähentää stressiä, luo onnellisuutta, lisää hyvinvointia ja parantaa motivaatiota.

 

5  LUO OMA TYÖYMPÄRISTÖSI

Työskenteleminen kotitoimistosta käsin ei tarkoita sitä, että sinulla pitäisi olla olohuoneesi nurkassa kömpelö pöytä, jättimäinen näyttö ja ruma toimistotuoli. Voit tehdä työympäristöstäsi juuri sellaisen kuin haluat! Jos sinulla on selkävaivoja, kokeile nostaa läppäri keittiötasolle ja työskennellä seisten. Näppärillä sisustusnikseillä saat suunniteltua kotiin juuri omanlaisesi ja silti ergonomisen työtilan. Ja voithan aina lähteä kodin ulkopuolellekin. Etätyö onnistuu myös matkustaessa, luonnon helmassa tai kahvilassa.

 

Etätyössä voi ottaa rennosti

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *