Virtuaaliassistentti

Virtuaaliassistentti – pienyrittäjän salainen ase!

kategoriassa Yrittäjän arki 0

Elämme digiajassa; paperittomissa toimistoissa, etätöissä kotikonttorilla, Skype-palavereissa ja pilvipalveluissa. Digiaika mahdollistaa paljon uusia työmenetelmiä, mutta se vaatii myös pienyrittäjältä aikaisempaa laajempaa osaamista.

Kellosta loppuvat tunnit äkkiä kesken, tekemättömien töiden lista kasvaa ja vähemmän akuutit tehtävät saattavat toistuvasti pudota seuraavan päivän listalle. Rekrytointiprosessi ja työnantajavelvoitteisiin sitoutuminen ei houkuta, ei ole varaa investoida uuden henkilöstön työvälineisiin, kenties kotitoimistolle ei voi palkata ulkopuolista työntekijää tai apukäsille on tarvetta vain satunnaisesti.

Tällöin virtuaaliassistentti voi olla juuri se oikea ratkaisu!

 

TOIMISTOTYÖN AMMATTILAINEN

Mikä ihmeen virtuaaliassistentti? Tiivistettynä; virtuaaliassistentti on toimistotyön ammattilainen, joka työskentelee etänä omia työvälineitään ja tietotekniikkaa hyödyntäen.

Virtuaaliassistentin tyypillisiin työtehtäviin kuuluu esimerkiksi tiedonhaku ja raportointi, asiakirjojen oikoluku ja asettelut, kirjoittaminen tai kääntäminen, sähköpostin ja kalenterin hallinta, taloushallinnon ja markkinoinnin tukitoimet, vaikkapa laskutus ja nettisivujen ylläpito, sekä erilaiset järjestely- ja organisointitehtävät, kuten matkavarausten teko.

Useimmiten virtuaaliassistentti on itsenäinen ammatinharjoittaja, jolla on vuosien kokemus erilaisista toimistoympäristöistä palkkatyöntekijänä ja hän pystyy työssään hyödyntämään sen lisäksi myös yrittäjänä oppimiaan asioita.

 

Virtuaaliassisentti-helppoa-yrittajyytta

 

KUSTANNUSTEHOKAS RESURSSI

Siinä missä perinteiselle sihteerille maksetaan koko päivän palkka, tauot ja lomat mukaan lukien, virtuaaliassistentille maksetaan ainoastaan tehdyistä työtunneista. Yrittäjän päänvaivaksi eivät koidu myöskään muut tyypilliset työnantajavelvoitteet, vakuutukset tai työvälinehankinnat. Virtuaaliassistentin voi ”palkata” satunnaisesti tarpeen mukaan, säännölliseen työhön, projekti- tai sesonkiluontoisesti.

Virtuaaliassistentilla voi olla lisäksi käytettävissään laaja yhteistyökumppaneiden verkosto sekä tietotaitoa, jota yrityksessä ennestään ei ehkä ole. Kokenut virtuaaliassistentti on oppinut yhtä ja toista tehdessään töitä eri aloilla toimiville asiakkailleen ja voi tuoda pöydälle uusia ideoita. Tukitoimia ulkoistamalla yrittäjä voi itse keskittyä ydinosaamiseensa ja parantaa näin yrityksensä tuottavuutta.

Lisää tietoa virtuaaliassistenttipalveluista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *